Zoek een wijn
Zoek: cabernet sauvignon, Spanje , rood
Results
Druivenras : Cabernet Sauvignon, Monastrell
Over het wijnhuis
Bodegas Luzón maakt in het zonnige, Spaanse Jumilla moderne wijnen met veel fruit en weelderig, gedoseerd houtgebruik. Het zijn genereuze, robuuste wijnen waar zowel de wijnkenner als de casual wijndrinker plezier uit haalt. Comfort-wijn, dat kun je gerust zeggen. De wijnen worden veel gemaakt van de voor Jumilla zo typerende Monastrell.
Wijngaard en regio
Afkomstig van wijnstokken op bodems van zand, leem en veel kalksteen, op 650 meter hoogte.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 6-8 dagen. Daarna blijft het sap in contact met de schilletjes voor zo'n 5-10 dagen om meer kleur en smaak te onttrekken. De wijn rijpt verder op Frans en Amerikaans eikenhout voor 12 maanden.
Kleur
Robijnrood met een paarse gloed.
Geur
Regio : Somontano
Enate Cabernet Sauvignon Merlot is een krachtige complexe rode wijn. Rijp fruit, bergkruiden, "roasted tones" evenwichtige tannines en een smakelijke afdronk.
Uitstekende ombinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
De optimale drinktemperatuur voor Enate Cabernet Sauvignon Merlot is 16°C.
Tasting Notes:
"Full ruby colour. A complex blackcurrant, blackberry aroma with a touch of violet and hints of red pepper, vanilla and herbs. A smooth, rounded palate with a layer of ripe tannins and a full-flavoured, toasty finish. A good balance of acidity will enable the wine to improve in bottle for up to five years.
Serving Suggestions: Hot and cold meats, cheeses and even fish in a rich sauce. Best served between 14 °C and 16°C."
www.enate.es
Bodega Enate is opgericht in 1984.
Bodegas Murviedro - D.O. Valencia & Utiel-Requena
Appellatie : DOP Valencia
Druivensoort
40% Tempranillo - 40% Monastrell - 20% Cabernet Sauvignon
Kleur
Robijnrood met aardachtige reflecties
Aroma
Intense en zachte aroma's van gestoofd fruit, vanille, tabak en chocolade
Smaak
Rond, complex, zachte wijn
Mooie structuur
Food pairing
Past bij gastronomische gerechten, vlees, gebraden vlees en gerijpte kaas
Schenktemperatuur : 16° - 18°C
Awards
Mill. 2015
Silver Medal Bacchus 2019
Gold Medal Gilbert & Gaillard 2020
Een krachtige en volle rode wijn, prachtig van structuur, goed in evenwicht dankzij de stevige maar rijpe tannines en het frisse zuur. Met als laatste een lange finale met zwoele houttonen, toast en tabak. Intense en complexe neus, rijk aan rijp fruitige aroma’s van rode bessen en bramen, ondersteund door accenten van truffels, vanille en peper.
uitstekend bij wild, witschimmel kazen
Streek : Utiel-Requena, Sapnje
Producent : Hispano-Suizas
Druiven : Bobal, Cabernet Franc, Merlot, Syrah
Vinificatie:
De druiven worden onmiddellijk bij aankomst in koelruimtes
gestockeerd gedurende 3 dagen op een T van -10°C. Daarna
worden ze in open houten vaten van amerikaanse eik
overgebracht. Daar ondergaan ze een vergisting gedurende 4
dagen op een T van max 8°C. Deze T wordt beheerst door
watergekoelde platen in inox die zich in de vaten bevinden.
Daarna wordt de T op 26° gebracht waarbij de vergisting zich
verder zet gedurende 2 weken, gevolgd door een zachte
persing van max 0,5 bar. Elke druivensoort wordt afzonderlijk
gevinifieerd en pas daarna geblend in houten vaten van
amerikaanse en franse eik, waar de wijn tot rust komt
gedurende min 20 maanden.
Degustatienotities:
Kersenrode kleur. Complexe aroma's van rijp rood fruit en
regio : Somontano
70% Tempranillo, 30% Cabernet Sauvignon.
Enate Crianza is een volle, krachtige en houtgerijpte rode wijn.
Rijp rood fruit, "roasted tones", een vleugje wilde kruiden, goed geïntegreerde tannines en een mooie lange afdronk.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
De optimale drinktemperatuur is 17°C.
Tasting Notes:
"Cherry coloured with an intense and complex bouquet, rich in smoky, spicy tones over a base of ripe fruit. With balanced tannins, this wine is full bodied with a long, toasty finish. Serving Suggestions: Served at 16-18 °C, ENATE Crianza complements smoked foods, meats, casseroles and cheeses.