Zoek een wijn
Zoek: cabernet sauvignon, Zuid-Afrika
Results
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
52% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 15% Malbec, 16% Merlot en 5% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
The phenomenal 2017 vintage of this Left Bank Bordeaux style blend culminated in vines that were perfectly balanced, restrained and boasted with the smallest, most concentrated berries. This leaves me with the informed opinion that the vintage of 2017 is without a doubt recognised as one of the most exceptional vintages. It could easily be compared to some of our most successful vintages in the history of De Toren!
Tasting Notes
The Provenance Seismic Rooi has a dark colour with flavours of cassis, red berry and integrated oak. The tannin is firm and well balanced with a full-bodied, elegant finish.
Blend Information
37% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot, 19% Merlot,14% Cabernet Franc, 11% Malbec
In The Vineyard
Age: Average 13 years
Soil: A variety of structured red soils, partially weathered shale soils and clay-loam soils with a high percentage of coarse gravel.
The grapes were handpicked in the early morning.
In The Cellar
Appellatie Stellenbosch
het produkt van de 5 klassieke bordelese druivenrassen:
60% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 11% Malbec, 10% Merlot en 7% Petit Verdot. .
houtgelagerd gedurende één jaar in franse en amerikaanse eik.50% nieuwe eik en 50% 1 jaar oude vaten
perfekte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en oude wereld-elegantie. krachtig en fijn. lange afdronk.
Deze dieprode wijn geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen..
Gastronomie : genieterswijn, bij rood vleesgerechten, wildgerechten, lams- en schapenvlees
Bewaartijd : 10-15 jaar
Druiven : shiraz, grenache, merlot, cabernet sauvignon, mourvèdre ,
slechts gedeeltelijke vatrijping, sappig vol toegankelijk
VINTAGE: Non-vintage: (Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon (2012) is carefully matured in third fill French oak barrels for twelve months. The 2013 Malbec is fermented without skin contact and aged in Stainless steel tanks to retain the primary fruit aromas and freshness of the wine.
TASTING NOTES:
Imagine the sensual pleasure of fresh, ripe, red strawberries combined with rose petals, marshmallows and the mystical aroma of cinnamon. The gentle tannins and delicate balance of acidity gives this wine its unique character of being fresh, youthful and light. The flavours are playful and mischievous in the mouth with a lingering, lazy aftertaste.
MATURATION/PROCESS:
Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon is carefully matured in third fill French oak barrels for twelve months. The Malbec is fermented and aged in Stainless steel tanks to retain the primary fruit aromas and freshness of the wine.
SERVING SUGGESTION:
De Red is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot,
17 maanden gerijpt in Frans eiken. Intens vers rood fruit wordt gecombineerd met kruidige tonen, groene paprika,
in een full bodied wijn met een zachte, zijdeachtige textuur met krachtige finale
voor onmiddellijk genot of tot 8 jaar flesrijping.
Wijngaard en regio
Afkomstig van een wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. De bodems bevatten hier veel graniet en zandsteen, ideaal voor goede waterregulering.
Vinificatie
De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen een koude inweking van 24 uur en vervolgens is er 24 uur schilcontact om kleur te onttrekken. De druiven worden vergist op 22 - 25 graden gedurende 4 tot 6 dagen. De malolactische vergisting vindt plaats in vaten van Frans eikenhout (300 liter). De vaten komen van de tonnelleries Vicard en Taransaud, beiden in de Franse Cognac-streek. 20% van de vaten zijn nieuw. De wijn rijpt vervolgens nog 15 maanden in deze vaten.
Kleur Paarsrood.
Geur : Rijpe, zwarte bessen en kersen. Chocolade en een vleugje vanille.
Smaak Krachtige wijn met warme, volle smaken van kersen en pruimen, aangevuld met tonen van hout zoals vanille en ceder.
hele mooie cedertoets in de neus, ook munt, rijpe pruim, zwarte bessen.
volle smaak met een lichte kruidigheid
Prachtige Bordeaux blend van 62% Cabernet Sauvignon – 33%Merlot en 5% Cabernet Franc.
Intense aroma's van kruiden en ceder die men terugvindt in de smaak met donkerrood fruit .
Een toppertje
Wijn Regio: Franschhoek
Druiven : 55% Cab Sauv, 25% Merlot, 15% Shiraz en 5% Grenache
Een elegante en gestructureerde wijn; zeer intense aroma's van bosvruchten, zoethout, cederhout en kruidnagel in de neus; mokka-chocolade, rode bessen, fruitige en kruidige smaak. Veel body en lekker lange afdronk
De geselecteerde druiven, afkomstig van de ongerepte teeltgebieden van Franschhoek, werden met de hand gesorteerd voordat ze werden geplet. Gedurende 4 dagen werden ze geweekt om de kleur en het fruitpotentieel te optimaliseren alvorens de druiven gefermenteerd werden in een tank met een temperatuur die tot 28 ° C bereikte. De na-gisting duurde ongeveer 2 weken. De malolactische gisting gebeurde gedurende 14 maanden op vaten van oude Franse eik waarvan 60% nieuwe eik.
De wijn heeft een alcoholgehalte van 14,8%.
Deze topwijn scoorde maar liefst 4 sterren (Platter gids)