Zoek een wijn
Zoek: geen
Results
Nikka Coffey Malt is een whisky die gedestilleerd is van gemoute gerst .
De geur kenmerkt zich door invloeden uit banaan, peer, rijstcake en vanille.
De smaken van gedroogd fruit, rozijnen en maïs maken dit tot een complete, overheerlijke whisky.
Zachte afdronk . Karamel, kaneel en popcorn geven een idee van de zoetheid van de finish
heel fruitige lichtzoete gin met een exotisch tintje
Perfect Serve met Fever-Tree Clementine Tonic Water with Cinnamon, partje pompelmoes & jeneverbes
Marula, "the forbidden fruit of the elephant tree"
Zorgvuldig uitgekozen botanicals zoals koriander, lavendel, appelsienbloesem & rozenblaadjes
The Dalmore distilleerderij ligt ten westen van de plaats Alness aan de monding van de Averon of Alness. De naam is afkomstig uit het Gaelic en betekent "the big meadowland" vertaald is dat "de grote weide". Hier wordt de Black Isle mee bedoeld, het schiereiland waar de distilleerderij op uitkijkt. Tijd, verschillende soorten vaten, grootte van vaten en de omstandigheden van lagering in de warehouses, kunnen allen de rijping van een single malt beïnvloeden. Voor deze 15 jaar oude Dalmore botteling zijn bijzondere vaten uit Jerez de la Frontera gebruikt, waar oude zoete sherries, zoals Matusalem, Apostoles en Amoroso jarenlang in gerijpt hebben. De aroma’s van deze vaten, zorgvuldig geselecteerd door blender master Richard Paterson, zorgen voor een perfekte balans tussen de spirit, hout en rijping.
This is a single malt from the Yoichi distillery, Nikka's first distillery built in 1934.
The founder Masataka Taketsuru chose Yoichi in Hokkaido because of the similar environmental conditions to Scotland, where he learned whisky making. Yoichi single malt has pleasant peaty notes and smokiness originating from the traditional direct coal-fired distillation as well as a briny hint delivered by the sea breeze during the aging process.
Category Single Malt from France
Distillery : Warenghem
Bottler Distillery Bottling
Bottling serie Single Cask
Vintage 2013
Bottled 2016
Casktype Bourbon
Casknumber 2505
Strength 48.4 % Vol.
Size 700 ml
It is a youngling, for it was distilled in 2013 and bottled in 2016.
The nose is honeysweet on vanilla pudding, pear drops, white chocolate and Haribo candy bears. A touch of ginger and liquorice. Very accessible despite the obvious young nose.
Lovely oily body and mild on the spices on the palate. Think white pepper, ginger and nutmeg. Less sweet than the nose promised on breakfast cereals, grain cookies and apples. Again obviously young, but it does not bother
Glendronach 12 years heeft ten minste 12 jaar in zowel Pedro Ximinez als Oloroso sherry vaten gerijpt.
Glendronach 12 years is rijk, romig en zijdezacht.
Warme, rijke zoetheid van de eik en sherry geven een vol mondgevoel van zacht fruit.
Land : Japan
51.4°
Kleur: oud goud
Neus: fijne aangename zoete geuren (abrikoos)
Smaak : vol en evenwichtig, ietwat kruidig (peper), eik. Rijp fruit met zachte smaak
Licht rokerige finale
Inhoud: 50 cl
Beschrijving
sorry, no stock anymore
Land : Schotland
Streek : Speyside
Bottler : Signatory
Serie : Cask Strength Collection
Jaargang 1996
Datum botteling : augustus 2010
Type vat :Sherry
Productie : 615 flessen
alc : 57,3 %
Sigle Malt Whisky
kleur : donker amber
geur : zeer intense super aroma's van karamel, drop, stroop
smaak: kruidig, nootmuskaat, kaneel, mandarijn, kruidnagel, sinaasappel en een vleugje rubber. De afdronk is lang, kruidig tot zeer kruidig, zeer rijk,
whisky-news : One the richest whiskies I have recently tasted, with a wide range of flavours. Very well done. 16/20
UITGEPUT !!!!
Ginetical The Royal Edition is een Belgische distilled gin. Een twaalftal klassieke kruiden werden gebruikt, met een delicate toets van wilde gagel (Myrica gale). De aromatisch geurende struik komt van nature voor in “Bosland” (regio Lommel en Hechtel – Limburg, België). De kleine steenvruchten bevatten veel etherische olie. De sterk geurende bloemen werden vroeger gebruikt om koninklijke bruidsboeketten te maken. Vandaar de Franse benaming "Piment royal".
Gagel was in de middeleeuwen het hoofdbestanddeel van gruut, een kruidenmengsel dat in bier werd gebruikt vóór de komst van hop. De vruchten van de wilde gagel worden door boswachters met de hand geplukt en bezorgd aan de stokerij, die over een eigen zuivere bron beschikt, waardoor enkel heel zacht water gebruikt wordt.