Zoek een wijn
Bassus Premium 2015
Streek : Utiel-Requena, Sapnje
Producent : Hispano-Suizas
Druiven : Bobal, Cabernet Franc, Merlot, Syrah
Vinificatie:
De druiven worden onmiddellijk bij aankomst in koelruimtes
gestockeerd gedurende 3 dagen op een T van -10°C. Daarna
worden ze in open houten vaten van amerikaanse eik
overgebracht. Daar ondergaan ze een vergisting gedurende 4
dagen op een T van max 8°C. Deze T wordt beheerst door
watergekoelde platen in inox die zich in de vaten bevinden.
Daarna wordt de T op 26° gebracht waarbij de vergisting zich
verder zet gedurende 2 weken, gevolgd door een zachte
persing van max 0,5 bar. Elke druivensoort wordt afzonderlijk
gevinifieerd en pas daarna geblend in houten vaten van
amerikaanse en franse eik, waar de wijn tot rust komt
gedurende min 20 maanden.
Degustatienotities:
Kersenrode kleur. Complexe aroma's van rijp rood fruit en
kreupelhout aangevuld met toetsen van balsamico en vanille.
Een sappige, volle wijn met smaken van rijp rood fruit,
ondersteund door evenwichte tanines. In de afdronk komen
toetsen van toast en vanille vrij. De wijn past uitstekend bij rood
vlees en jachtgerechten. Serveer op 16-18°C. Aangezien de
wijn slecht een lichte filtering heeft ondergaan, is
sedimentvorming mogelijk.